Onze praktijk – Tandartspraktijk Gruter – Alkmaar

Onze praktijk

Tandartspraktijk Gruter is een moderne tandartspraktijk in Alkmaar.

Wij streven naar een gezonde gebitssituatie door kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde waarbij veel persoonlijke aandacht wordt besteed aan uw wensen met als uitgangspunt het bereiken van levenslang gebitsbehoud!

In onze praktijk wordt erg veel tijd besteed aan het voorkomen van gaatjes en tandvleesziekten. Bijna alle tandheelkundige aandoeningen kunnen door een goede mondhygiëne volledig voorkomen worden. Goede mondhygiëne is de fundering voor het (weer) kunnen opbouwen van uw gebit.

Wij werken daarom samen met meerdere mondhygiënistes in en rond Alkmaar om (indien nodig) uw gebit professioneel te kunnen reinigen en om u uit te leggen hoe u uw gebit zelf het beste kunt onderhouden.

Door nauwe samenwerking met specialisten en tandtechniekers proberen we een zo goed mogelijke zorg te verlenen op het gebied van (mond)gezondheid, esthetiek en funktionalitiet.

In onze praktijk worden alle behandelingen welke pijn kunnen veroorzaken, indien u dat wil, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Onze praktijk staat open voor iedereen die een moderne, complete en zo aangenaam mogelijke behandeling van zijn of haar gebit wenst.

Hier volgen enige huisregels en informatie over onze praktijk.

  • Allereerst; vergeet niet af te melden bij uw oude tandarts en de gegevens op te vragen of door te laten sturen!
  • Neem bij uw eerste afspraak een geldig legitimatie, verzekeringsbewijs en iets waar uw huidige adres op staat (b.v. bankafschrift) mee.
  • Wij proberen zoveel mogelijk rechtstreeks te declareren bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast besteden wij onze declaraties uit aan NMT Fencs. Dat wil zeggen dat u uw tandartsrekening niet persoonlijk van ons krijgt. Kijk ook op www.uwnota.nl.
  • Afspraken dienen – indien noodzakelijk – uiterlijk 24 uur voor de behandeling geannuleerd te worden. Bij het niet annuleren of bij annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak behouden wij ons het recht voor de gereserveerde tijd in rekening te brengen.
  • Zoals wij de plicht hebben u zo goed mogelijk te informeren over de onderzoeken en behandelingen, heeft u op uw beurt als patiënt de plicht zo goed mogelijk aan de behandeling mee te werken. Wij verwachten dat u ons voorafgaande aan de onderzoeken – maar ook tijdens de behandeling – informeert over belangrijke zaken die met de behandeling samenhangen. Naarmate wij beter zijn geïnformeerd, zijn wij ook beter in staat u zo goed mogelijk te behandelen.
  • Graag houden wij onze administratie up-to-date. Wilt u daarom wijzigingen omtrent adres/verzekering aan ons (via internet) doorgeven?
  • Bij uitgebreide sanering maken wij eerst een behandelplan. Dit is voor u en ons wel zo duidelijk. Het maken van een uitgebreid behandelplan is niet kostenloos!

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag:

08.10 – 12.00 uur

12.30 – 17.00 uur

Telefoonnummers:

Praktijk: 072 – 5203079

Spoedgevallen na 17.00 uur en vanaf vrijdag t/m zondag: 072 – 5123889

Parkeren op de Nassaulaan is alleen toegestaan voor vergunninghouders. Parkeren kan wel op de Kennemersingel (betaald).